Om Gunillas Gröna

Det är jag, Gunilla Lassing, som driver Gunillas Gröna. 

Jag har studerat till trädgårdsmästare på Hvilan och har sedan 2008 arbetat i den gröna branschen på olika vis. Huvudsakligen på plantskola/handelsträdgård där jag arbetat med försäljning och även  hjälpt kunder med rådgivning och trädgårdsdesign. Jag har också haft förmånen att få lära mig en del av floristens yrke, såsom bukettbindning och arrangemang.

Mitt intresse för trädgård och utemiljö har funnits med mig genom hela livet. Jag är uppvuxen på ett lantbruk och började odla mina egna grönsaker och blommor redan som 7-åring. Jag är en sån där märklig människa som tex gillar att rensa ogräs en hel dag!

Som trädgårdsmästare så strävar jag efter att inspirera, ge mina kunder gröna goda råd och skapa ett förtroende. Ett personligt möte är viktigt och ger mig glädje i arbetet. Jag tycker att trädgård och växter är otroligt spännande och det vill jag förmedla. Arbetet blir roligare för varje år, det finns så mycket att upptäcka i den gröna miljön!

Jag tycker om att fotografera och följa årstiderna. Komponera färger och olika former. Snickra, svetsa och gjuta. Skapa vackra miljöer och samtidigt lösa saker praktiskt. Odla på ett sätt som gynnar vår miljö. Allt detta har jag såklart stor nytta av i mitt arbete.

Favoritfärgerna ändras genom åren men grönt är den färg som alltid kommer ligga mig närmast. Vår egen trädgård är under uppbyggnad men växthuset är i centrum och färgskalan går i grönt, vitt, svart, aprikos och blått. Rostiga material, betong, svartmålat trä och natursten passar bra till det gröna.

En trädgård är ständigt i förändring och jag gillar att det händer mycket. Och att få vara en del av vår fantastiska natur, uppleva djurliv på nära håll och skapa vackra miljöer är helt enkelt underbart!

Vi ses

/Gunilla